Optimism sau Credinta care invinge imposibilul?

Un gand pentru sufletul tau……

„Nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” Isaia 41:10

Atitudinea optimista este sanatoasa intr-o societate aglomerata prin informatii care circula cu mare viteza, stres si nesiguranta data de viitor. Ratiunea si domeniul emotional, pot si intarite si ridicate printr-o atitudine optimista, dar pana la un anumit punct limitat de capacitatile noastre umane. Atunci cand optimismul devine insuficient, esti provocat sa treci la un nivel superior: „Credinta in Dumnezeu!”. In Evanghelia dupa Luca 18:27, este enuntat urmatorul principiu al credintei: „Ce este cu neputinta la oameni este cu putinta la Dumnezeu”.
Domeniul credintei, depaseste puterea optimismul si autosugestiei, deoarece te pune in legatura directa cu Dumnezeu si atrage interventia si resursele Sale.
Atunci cand din punct de vedere omenesc nu mai exista solutii si ai intrat in colaps, prin actiunea credintei, imposibilul devine specialitatea lui Dumnezeu in rezolvare. Sfanta Scriptura ne spune ca in relatia cu Dumnezeu, „Toate lucrurile sunt cu putinta celui ce crede!” Evanghelia dupa Marc.9:23)
Astazi esti provocat sa-ti pui credinta in actiune; Alege sa-i incredintezi lui Dumnezeu, problemele care te preocupa si chiar cele care depasesc puterea ta de rezolvare. Cu credinta si rabdare, asteapta raspunsul lui Dumnezeu care iti va aduce: pace, odihna sufleteasca si binecuvantarea Lui.
Nu uita: timpul este in administrarea Lui Dumnezeu si momentul hotarat de EL, va fi cel mai potrivit pentru viata ta.
Daca doresti sa faci acest pas al credintei, poti incepe printr-o rugaciunea ca aceasta:

Doamne, Tatal nostru care esti in ceruri, iti multumesc pentru purtarea de grija si pentru toate binecuvantarile pe care mi le-ai trimis. Astazi fac un pas al credintei si aduc la Tine aceste probleme si ingrijoarari: (…..spune problemele si lucrurile care te preocupa….); Te rog, in dragostea si bunatatea Ta, iarta-ma pentru tot ce am gresit si adu rezolvare la aceste probleme pe care ti le-am incredintat. Te rog lucreaza prin intelepciunea Ta.
Iti multumesc in numele Fiului Tau, Isus Hristos. A Ta sa fie toata Gloria, Cinstea si Marirea; Tata, Fiule si Duhule Sfant! Amin.

Va urma….( Cele 5 principii pentru dezvoltarea credintei)